Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ...!!!







Αγαπητοί αναγνώστες για σας . Εδώ και πολύ καιρό μια σκέψη με βασανίζει . Ο Θεός είναι Ένας , οι Εβραίοι , οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί , λατρεύουν τον ίδιο Θεό ..!! Τον Υπέρτατο Νου , τον Άχρονο και Άναρχο Πανταχού παρών και τα πάντα Πληρών Μοναδικό Πατέρα ..! Ο τρόπος που λατρεύουν τον Θεό μπορεί να διαφέρει , αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία που είναι η απόδοση της λατρείας στο Θείο ..!! Σίγουρα ο Θεός δεν είναι Κτήμα κανενός , αλλά εμείς είμαστε δικά του παιδιά , και έτσι μας αγαπάει , τον κάθε έναν ξεχωριστά και με τον δικό του τρόπο ..!!
Οι μεταξύ μας διαφορές είναι ανθρώπου τέχνασμα και όχι Θεού που ο Ίδιος μας έχει δείξει την Βούλησής του με τον πιο Θαυμαστό τρόπο...!! Στο πέρασμα των Αιώνων Έκτισε για εμάς Ένα Σύμβολο που Δοξάζει την Μοναδική του ΣΟΦΙΑ ...!!
Οι Άνθρωποι ως όργανα εκτελεστικά του Θεού στο περιορισμένο βίο τους διαμέσου των Αιώνων συμπλήρωσαν τον ΝΑΟ του ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ...!! Στην πόλη που ονομάστηκε Νέα Σιών , Νέα Ρώμη , Ανθούσα , Κωνσταντινούπολη , Ινσταμπούλ , επέτρεψε να κτιστεί ένας ΝΑΟΣ στον ΧΡΟΝΟ και όχι στον ΧΟΡΟ ...!! Ο Ναός της Αγίας Σοφίας του Θεού είναι ο Ιερός τόπος και για τις τρεις Θρησκείες ...!!
Είναι Ορθόδοξος Ιερός Ναός , ο σημαντικότερος της Ορθοδοξίας , έχει μέσα του την ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ που χώριζε το Άδυτο των Άδυτων στον Ναό του Σολομώντα και μεταφέρθηκε εκεί από τον κατεστραμμένο Ναό του Σολομώντα , είναι επίσης Ιερό τέμενος των Μουσουλμάνων αφού οι Μιναρέδες που προστέθηκαν διαμέσου των Αιώνων τον κάνουν Ιερό τόπο και για τους Μουσουλμάνους ...!!
Μήπως Φίλοι μου ο Πάνσοφος Θεός φρόντισε μέσω του Ναού του να μας δώσει ένα μήνυμα ...!! Γιατί οι Χριστιανοί , Εβραίοι και Μουσουλμάνοι πρέπει να είναι απέναντι ο ένας από τον άλλον αφού ο Θεός που Λατρεύουν είναι Ένας και ό Ίδιος ..???Μήπως ήρθε η ώρα να ζήσουν αρμονικά μεταξύ τους και με σεβασμό ό ένας στον τρόπο που λατρεύει ο άλλος τον Θεό ..??? Μήπως Αυτός ο Ναός είναι το σύμβολο της ενότητας σε ένα Νέο Λαό που θα σηματοδοτεί το Τέλος των Εθνών ..!!
Φαντάζομαι ένα μεγάλο Επί του Χάρτου Βασίλειο που θα έχει Μέγα μέλλων στην Ανατολή όπως Προφητεύσει και ο Πατροκωσμάς . Ο Ναός θα μοιράζεται στις τρεις Θρησκευτικές ομάδες ως εξής . Την Παρασκευή Ιερή μέρα των Μουσουλμάνων ο Ναός θα ανήκει στους Μουσουλμάνους και ο Μεγάλος Ιμάμης θα Δοξάζει τον Θεό με τον δικό του Τρόπο , το Σάββατο ο Ναός θα ανήκει στους Ιουδαίους και ο Μέγας Ραβίνος θα δοξάζει τον Θεό με τον Δικό του Τρόπο και την Κυριακή ο Ναός θα ανήκει στους Χριστιανούς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Θα Δοξάζει τον Θεό με τον Δικό του Τρόπο...!! Τα Τρία Θέματα θα συνυπάρχουν αρμονικά και θα μοιράζονται την εξουσία του Νέου Κράτους με ίσους όρους . Κανείς δεν θα μπορεί να επεμβαίνει στα εσωτερικά του κάθε Θέματος και μόνο υποθέσεις που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ των Θεμάτων θα δικάζονται από Δια θεματικό Συμβούλιο και την συμμετοχή και των τριών Θεμάτων ...!!

Αν ο Θεός Δεν Θέλει την Ένωση των Θεμάτων , τότε Γιατί επέτρεψε την Ύπαρξη του Ναού του με αυτόν τον Τρόπο ..???

Θα μπορούσε άραγε να υπάρξει ένα τέτοιο κράτος , ένα Κράτος που θα ενώσει τα Βαλκάνια με την Ανατολή , μικρά Ασία και Παλαιστίνη, Ιουδαία, σε ένα Λαό σε ένα Θεό σε ένα Ναό..???






«Μνήσθητι, Κύριε, των καρποφορούντων και καλλιεργούντων εν ταις αγίαις σου εκκλησίαις».

2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ Η ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΛΑΘΟΣ ΣΚΕΨΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ.ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. PELE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ηλία γιά , σωστή η παρατήρηση σου . Ο μικρούλης άνθρωπος νομίζει την ζωούλα του το κέντρο του κόσμου , γιατί αυτό είναι στην φύση του δεν μπορεί να κάνει αλλιώς , αυτή η λειτουργία είναι όμως που τον κάνει και τόσο ξεχωριστό , αυτό είναι το κίνητρο που κάνει την κοινωνία να προχωρά . Στην πορεία της ζωής του ο Άνθρωπος συγχέει την θνητή του ατομικότητά του με την αθάνατη Ανθρωπότητα . Σφάλμα ή Ανάγκη ? Ο Εγωισμός κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα , είναι απαραίτητος , η διένεξη των μεταξύ μας εγωισμών δημιουργεί τους Δίκαιους που αρνούνται τον δικό τους εγωισμό προς χάριν της Αθάνατης Ανθρωπότητας . Αυτοί γίνονται τα εργαλεία του Θεού και με άγνωστους Νόμους στους απλούς ανθρώπους οδηγούν την Ανθρωπότητα...!!! Όλα γίνονται κατ εντολή Θεού , Αυτός Ορίζει τα σημάδια που εμείς πρέπει να ερμηνεύουμε , πάντα όμως με τον φόβο της λάθους ερμηνείας , γιατί ο νους μας παραπλανάται από την ψευδοεπιθυμία του Εγωισμού μας ..!! Γιά αυτό οι Δίκαιοι είναι αυτοί που ερμηνεύουν σωστά τα σημάδια και είναι Ικανοί να γίνουν τα εργαλεία του Θεού φωτίζοντας την Ανθρωπότητα στο Αιώνιο Ταξίδι της ...!! Αυτοί οι Δίκαιοι θα δημιουργήσουν ένα κόσμο απαλλαγμένο από πολέμους και δυστυχία , θα δημιουργήσουν ένα βασίλειο ειρήνης και ευδαιμονίας ...!! Μπορεί αυτό να είναι μόνο η πεποίθηση μου , αλλά είναι και μια τόσο δυνατή εσωτερική παρόρμηση που με κάνει σίγουρο ότι κάποια στιγμή αυτή οι κοινωνία θα γίνει αληθινή . Αμήν ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή